Emilia Kåresved

Emilia Kåresved

Det finns fortfarande spår av egenbyggda kojor på familjegården. Men mycket har hänt sedan Emilia Kåresved började intressera sig för att snickra. Som att hon har renoverat sitt eget hus, till exempel. 

Tittar man på Emilias bakgrund och cv hade det inte varit konstigt om hon var tio år äldre. Hon har hunnit med en hel del sedan hon klev ut i arbetslivet som utbildad träarbetare. Sedan 2021 är Emilia snickare på Sanna.

– Det bästa med jobbet är variationen. Jag vill inte bara stå och till exempel gipsa i flera månader, det hade varit för tråkigt, säger hon och fortsätter:
– Men det är kul att grotta ner sig i projekt, som när jag var med och byggde ett attefallshus för ett tag sedan. Då var det bara det projektet som gällde, men arbetsuppgifterna varierade. 


"Inget är väl svårt, egentligen. Om det är något man inte kan, då får man väl lära sig det? Jag har hållit på och byggt sedan jag var liten."

Det mesta i Emilias liv har med hantverk att göra, inte minst kopplat till familjens gård några mil utanför Jönköping.
– Men det är jag som är byggledare hemma, helt klart, ler Emilia. 

Det ena projektet har avlöst det andra genom åren. Till exempel Emilias bostadshus, som hon renoverat på egen hand.
– Inget är väl svårt, egentligen. Om det är något man inte kan, då får man väl lära sig det? Jag har hållit på och byggt sedan jag var liten.

Att vara ute på fältet och arbeta är mest stimulerande, menar Emilia. Det är där hon trivs som bäst.
– Det blir också en del ritningar och planering, men det roligaste är att bara jobba på och se projekten växa fram.

– Jag lär mig väldigt mycket, framför allt kring planering. Där är vi på Sanna väldigt noggranna, vilket underlättar för kunderna men också för oss internt. Jag gillar när det är ordning och reda. 

Emilia Kåresved